Edit
Click here to add content.

Module Superster

De module Superster is een uitgebreide online weerbaarheidstraining waar je samen met kinderen (6 t/m 12 jaar) thematisch aan de slag gaat met persoonlijke ontwikkeling, zelfredzaamheid, talent & ambitie.

Deze online training is inclusief

Interactieve film

Een unieke film waar jij bepaald hoe het verhaal verloopt door keuzes te maken.

Studiotijd

Help mee om een liedje van de Hoomies te maken.

150 opdrachten

Thematische creatieve opdrachten die inzicht bieden in uitdagende thema's.

Challenges

Na afronding van de cursus kan je meedoen aan mindset challenges die elke maand georganiseerd worden.

Ongelimiteerd

Zolang als dat je lid bent mag je elke les meerdere keren bekijken.

Updates

Worden er nieuwe lessen toegevoegd aan deze training mag jij ze natuurljk allemaal volgen.

Persoonlijke ontwikkeling was nog nooit zo leuk!

Jij bent als betrokken ouder, verzorger, docent, begeleider of zorgprofessional altijd opzoek naar manieren om kinderen te stimuleren tot groei. Je wilt dat het positieve kinderen worden die met zichzelf en de wereld kunnen omgaan en bovenal gelukkig worden. Je wilt dat ze hun creativiteit ontwikkelen, talenten ontdekken, weerbaar worden en in oplossingen denken. Je wilt niet dat ze gedemotiveerd raken door tegenslagen maar gestimuleerd worden om te groeien. En jij weet als geen ander dat saaie boeken of informatieve video's niet de juiste stimulans geven in deze tijd met alle online afleidingen.

Maar wat dan wel?

Module Superster stimuleert de weerbaarheid, het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van kinderen met interactieve animatiefilms, muziek en meer dan 150 creatieve opdrachten. Kinderen hebben niet eens door dat ze aan het leren zijn, zó leuk is het! Het kind duikt samen met een volwassene in de wereld van de Hoomies. Zij nemen de kinderen mee op avontuur en doorlopen allerlei problemen en kansen die het echte leven weerspiegelen.

Deze cursus maakt van het kind een sterk persoon dat weet wat het wil, leert omgaan met tegenslagen en emoties en bewust is van de omgeving. Het kind leert positief en oplossingsgericht te denken. De cursus is praktisch door de herkenbare karakters en thema's. Het handige systeem bevat modules die gecategoriseerd zijn op thema en leeftijd. Er is geen programma zo uniek en leuk als de module Superster.

Hoe werkt het?

Als je lid bent geworden kan je in de ledenomgeving de trainingsmodule opzoeken bij online trainingen. Je logt in en kan gelijk aan de slag. Het is een online platform dus een device met internet is nodig om er gebruik van te maken. Je hebt de keuze uit 22 thematische modules met 156 lessen op basis van 3 leeftijdscategorieën.

Waar gaat het verhaal over?

De hoofdrolspelers zijn de Hoomies en de bijbehorende interactieve film gaat over Billy. Hij wil meedoen met een talenjacht en moet zijn vriendengroep mobiliseren. Hij stuit op allerlei uitdagingen waar jij als kijker invloed op uitoefent door keuzes te maken. Niet alle keuzes leiden naar een positieve uitkomst. Als het je gelukt is dan duik je de muziekstudio in om mee te produceren aan een liedje van de Hoomies. Daarna begin je aan één van de 150 creatieve opdrachten en ga jij o.a. opzoek naar jouw talenten.

Deze thema's zitten in het verhaal

Vriendschap

Thuis

Talent

Emoties

Geheimen

Social media

Ambitie

Beroemd/populair

(Faal)angst

Complimenten

Fragment uit film

De film en bijbehorende muziek is hypermodern vormgegeven en maakt onderwerpen toegankelijk en bespreekbaar.

Deze module is bedoeld voor

Ouders

Met kinderen van 6 t/m 12 jaar. Geen specifieke expertise vereist.

Onderwijs

Zowel voor het speciale onderwijs als het reguliere onderwijs.

Kinderopvang & BSO

Betrokken organisaties die meer doen dan alleen kinderen opvangen.

Zorgprofessionals

Zowel organisaties als ZZP'ers kunnen werken met deze module.

Wat klanten zeggen over Superskillz

Mijn kinderen van 6 en 9 jaar vinden Superskillz leuker dan Youtube. Geen irritante reclames én superleuke challenges.

Client Logo
Alicia Moeder van twee

Ze leren zoveel meer dan vloggen, rappen, graffiti of dansen. Dit zijn life skills op een speelse manier praktisch gemaakt.

Client Logo
Anne Jeugdwerker

Het is écht leuk, leerzaam en makkelijk te integreren in de les. Dit is niet zomaar een platform, dit is de toekomst!

Client Logo
Rick Docent

Niet alleen digitaal, ook herkenbaar gepresenteerd. Eindelijk iets wat aansluit bij de belevingswereld van kinderen.

Client Logo
Julia Pedagogisch med.

Werkt op alle devices

Net zoals het hele platform is deze cursus toeganeklijk op alle devices met beeld, geluid en een internet verbinding.

Creator Mike

Eigenaar en creator Mike Groeneweg had zelf geen makkelijker jeugd en met deze ervaring is hij module Superster gestart. 

““De drijfveer om Superskillz op te richten, heeft te maken met mijn kindertijd. Als kind had ik een lastige jeugd. Dat resulteerde bij mij in persoonlijke problemen en moeilijkheden op school. Ik durfde nooit mijn ware gevoelens te tonen en praatte iedereen naar de mond. Daardoor lukte het zelfs zorgmedewerkers niet om tot de kern van mijn problemen te komen. Pas op zestienjarige leeftijd ging ik mijn gedrag veranderen, nadat iemand mij benaderde door middel van muziek. Dankzij muziek, met name hiphop, leerde ik mijn emoties te kanaliseren. Dat gaf mij kracht om mijn leven weer op het juiste pad te krijgen.” 

Jeugdprofessional Michelle

Michelle van der Linden, 29 jaar, eigenaresse van Skillzs was al in een vroeg stadium betrokken bij de productie van module Superster. Ze is verantwoordelijke voor alle creatieve opdrachten. 

“Ik begeleid kinderen, jongeren en gezinnen, waarbij er sprake is van gedragsproblemen, beperkingen en/of opvoedproblemen. Waar mogelijk gebruik ik sport en spel om inzicht te krijgen in het gedrag van kinderen en een ingang te vinden om hierover te praten. Deze methode heb ik ook voor module Superster gebruikt.” 

Michelle is een SKJ geregistreerde pedagoge en heeft veel ervaring opgedaan bij grote organisaties. 

Challenges

We organiseren maandelijks verschillende challenges. De mindset challenges dagen uit om de geleerde kennis in praktijk te brengen. Naast de eer kan je prijzen winnen. Zie hiernaast een voorbeeld van een vlog challenge (talent training) die we onlangs gehouden hebben. 

Onze abonnementen

Wij hebben nu een speciale early bird aanbieding met tijdelijke kortingen voor een beperkt aantal aanmeldingen. Meerdere abonnementen aanschaffen voor uw organisatie? Neem contact op via onderstaand formulier. Jonger dan 18 jaar? Vraag toestemming aan je ouders.

Dit vindt jij misschien ook wel leuk!

Wilt u liever eerst telefonisch contact? Geen probleem, laat uw gegevens achter, dan bellen wij u terug.

Superster: De Flexfactor 1 is een uitgebreid programma voor alle kinderen die meer wil leren over zichzelf, hun talenten en ambities. Na het kijken van een interactieve film, waarin zij zelf de keuzes maken, gaan de kids aan de slag met talloze uitdagende opdrachten. Spelenderwijs worden onderwerpen waarmee elk kind te maken krijgt stap voor stap behandeld. Denk aan erachter komen wat je leuk vindt en goed kan, populair zijn of gepest worden, omgaan met emoties, social media, mindset en vriendschappen. Naast deze cursussen gaan de kinderen, tijdens digitale workshops, aan de slag met hun eigen talent. Superster is een waardevolle toevoeging aan de ontwikkeling voor alle kinderen t/m 12 jaar. 

Thema’s:

Elk thema heeft zijn eigen module met verschillende creatieve opdrachten. De modules kan je onderaan deze pagina vinden. De thema’s worden in 3 niveau’s aangeboden op de pagina cursussen. 


Superster is voor kinderen die belemmerd worden in hun ontwikkeling en/of gedrag, waarbij sprake is van:

 • Faalangst
 • Woede uitbarstingen
 • Pesten/ gepest worden
 • Depressie/ somberheid
 • Eenzaamheid
 • Liegen
 • Angstgevoelens
 • Gebrekkig zelfvertrouwen
 • Perfectionisme
 • Scheiding van ouders
 • Moeite met omgaan met tegenslagen
 • Gebrekkig doorzettingsvermogen
 • Overgewicht

Kinderen waarbij sprake is van gedragsstoornissen, zoals:

 • ASS (Autisme Spectrum Stoornis)
 • ADHD (Attention Deficit Disorder)
 • ODD (Oppositional Defiant Disorder)
 • MCDD (Multi Complex Disorder)
 • DCD (Developmental Coördination Disorder)
 • Hechtingsproblematiek


1 maand gratis testen?

Laat uw gegevens achter

Binnen 24 uur
sturen wij u een bericht met inloggegevens.